Sarı Ömer - Böğ (Latincesi: Solifugae)

Etiketler

Kuzey Irak ve Hakkari de sıklıkla görülen bir yaratık. (et yiyen örümcek olarak adlandırılsa da tam olarak örümcek türü değil)


















Özellikle Kuzey Irak ve çevresinde bulunan bir örümceğe benzeyen ABD li askerlerin deyimiyle "Camel Spider" (deve örümceği), Hakkari dağ komando tugayında bulunan askerlerin deyimiyle "Sarı Ömer"... Örümceğe benzese de tam bir örümcek değil bu canlının iki ağzı 10 bacağı var ve et ile besleniyor... Diğer canlılar akrep gördüklerini de saklanacak delik ararken bizim Sarı Ömer akrep yiyor.... Türkiye'de yaygın olarak bilinmediği için herhangi bir ad konulmamış sadece "et yiyen örümcek olarak" yada Camel Spider in tercümesi " deve yada çöl örümceği... Ama ben bizim askerin kullandığı ismi kullanmak istiyorum "SARI ÖMER"


İşte bu dönem ABD li askerlerin olduğu kadar kahraman Mehmetçiklerimize de musallat olan "Sarı Ömer"















Yetişkin bir Sarı Ömer'in boyutu yetişkin bir insan eli kadardır. 42 numara bot ile üzerine basıldığında bacakları dışarıda alabilecek kadar büyük olabilir.

Irakta ABD askerlerini çektikleri fotoğraf.. Resimde iki Sarı Ömer var biri diğerini kuyruğunu ısırmış durumda


Güçlü çeneleri, doymak bilmez iştahları ve hızları, öldürmek için yaratıldıklarını kanıtlıyor. Çölün bu saldırgan sakinlerinin avları arasında böcekler, kemirgenler, kertenkeleler, yılanlar ve hatta küçük kuşlar bile var...

Sarı Ömer tarafından sokulduğunuzu bile anlamayabilirsiniz..Çünkü öncelikle dişleriyle deriyi uyuşturup deldikten sonra içeriye eti sıvılaştıran bir sıvı enjekte ediyor.

Sarı Ömer'in ısırıkları ve gün geçtikçe yaraların ne boyuta geldiklerini resimlerle gösterecektim. Ancak bu tür durumlara hassas olan okuyucularımız için sadece resimlerin linkini vereceğim.

İşte Sarı Ömer tarafından bazı ısırılma vakaları:


Parmaktan ısırılma:


Bacaktan ısırılma:



Amerikalı askerlerin Sarı Ömer ile imtihanı :)
(Özellikle 3:40 dan sonra izleyin)