Robots.txt Dosyası Oluşturma

Etiketler

Daha önce ileri derecede bilgi isteyen blogger robots.txt dosyası artık çok kolay. Arama motoru robotları ile başa çıkmak için en önemlisi olan robots.txt dosyasını eklemek çoğu blogger kullanıcılarının başına dert olmuştur. Ama size vereceğim kodlarla çok basit bir şekilde blogger robots.txt dosyası oluşturabileceksiniz. Bir çok google robots.txt yazı başlıklarını çeşitli internet sitelerinde okumuşsunuzdur ve yazılarının sonunda uzman değilseniz eklemeyin gibi uyarılar yazı sonlarında yer almaktadır, bu sizi korkutmasın. Bizde aynı robots.txt dosyasını kullanmaktayız (Kontrol etmek isteyenler lütfen tıklasın). Sayısız kafa ütüleyen bloggercilerin yazıları bir kenara bırakıp yeni kolay yoldan blogger robots.txt dosyamızı oluşturmaya geçelim.


Blogger robots.txt dosyası oluşturma:

Blogger google robots.txt dosyası oluşturmak için Ayarlar > Arama tercihleri > özel Robots.txt seçeneğinden eveti tıklayıp aşağıdaki kodu kopyalayıp yapıştırıyoruz kaydedip çıkıyoruz.

User-agent: Mediapartners-Google 
User-agent: *
Disallow: /search?q=*
Disallow: /*?updated-max=*
Allow: /
Sitemap: http://www.keyf-ibilgi.com/feeds/posts/default?orderby=updated 


Sitenizde google adsense reklamı yok ise bu yazıyı kaldırın "User-agent: Mediapartners-Google "


Kırmızı yerde belirttiğim url adresini silip kendi blog adresini ekleyiniz. tüm işlemler bittikten sonra kaydedelim ve robots.txt dosyamız hazır. 


Kontrol etmek için siteadresiniz.blogspot.com/robots.txt'ye bakabilirsiniz.

İyi bloglar !                                                                                                Kaynak: Elit Radyo

Sadece Google + hesabına sahip kullanıcılar yorum yapabilir.
İfadelerİfadeler